Zuideiland 18-2-07 - 11-03-2007
Door: Iris
Blijf op de hoogte en volg Zeilboot
16 April 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington
18 Februari – 11 Maart 2007 Auckland Piha Raglan Waitoma Caves NewPlymouth Wellington Greymouth Franz Josef Queenstown Kaikoura National Park Auckland
Direct na het vertrek van oma en opa varen we met de Pelikaan de Tamaki River op. Dat ligt aan de oostkant van Auckland. Deze keer zijn we in de haven Steve tegen het lijf gelopen, nadat wij vertelden dat we voor een maandje richting het zuideiland wilden vertrekken biedt hij ons spontaan een ligplaats tussen de palen voor zijn huis aan. De Pelikaan ligt hier veilig en hij houd voor ons een oogje in het zeil (typisch Kiwi). We hebben het zelfs meegemaakt dat we de weg naar een hotel vroegen en de aangesproken persoon ons een kamer in haar huis aanbod of zoals bij een andere keer, wij het stratenboek moesten behouden onder het mom van; jullie hebben hem harder nodig. Voor het eerst laten we onze trouwe kameraad voor langere tijd alleen. Wij bezoeken allereerst Sandy and Joan, onze 2 voudig wereld omzeilcollega’s van het zeilschip “Zeferin” (71 & 74 jaar oud). Ze wonen in een prachtig natuurgebied met uitzicht op Auckland en een kwartier van het surfstrand Piha. Vanuit hier rijden we verder naar Raglan. Er is perfecte surf voor River en Roxy, zodat we ook maar de schoollessen naar het strand verplaatsen met een surfboard als lessenaar! In Raglan maken we kennis met de backpackers faciliteiten. Dat is werkelijk goed geregeld in Kiwiland. Goede kwaliteit Jeugdherbergen. Deze keer slapen we in een omgetoverde treinwagon. Vanuit Raglan bezoeken we de Waitamo Glow-Worm Caves (21-02-07) en rijden we daarna verder richting de Surfhighway45. Na maar 1 dag golfen te hebben gehad vertrekken we al snel richting Wellington om de Ferry naar Picton op het Zuidereiland te nemen. Op ons verlanglijstje voor het zuideiland staan de Gletsjers, Queenstown, Milford Sound, Mount Cook en Kaikoura. River en Roxy berichten over de Highlights.
Direkt nach der Abreise von Oma und Opa fahren wir mit dem Pelikaan den Tamaki River rauf. Das liegt auf der Ostseite von Auckland. Diesmal waren wir Steve in die Arme gelaufen und nachdem wir ihm erzaehlten, das wir fuer einen Monat die Suedinsel mit dem Auto besuchen wollen, bietet er uns spontan einen Platz zwischen den Pfaehlen vor seinem Haus an. Der Pelikaan liegt hier sicher und ruhig und Steve will auch ein Auge drauf werfen. (Typisch kiwi). Wir haben selbst erlebt, das wir den Weg zum Hotel gefragt haben und die angesprochene Person uns ein Zimmer in ihrem Haus angeboten hat, oder ein anderes mal gleich das ganze Strassenbuch in die Hand gedruckt bekamen, als wir den Weg fragten, weil derjenige meinte “ Ihr braucht ihn noetiger” . Zum erstenmal lassen wir unseren Kameraden fuer laengere Zeit allein. Wir besuchen allererst Sandy und Joan, unsere zweifachen Weltumseglerkollegen mit Ihrem Segelschiff “ Zeferin” . (74 und 71 Jahre). Sie wonen in einem wunderschoenen Naturgebiet mit Aussicht auf Auckland und 15 Minuten fahren zum Surfstrand Piha. Von hieraus fahren wir weiter nach Raglan. Fuer River und Roxy gibt es Wellen, so das wir sogar den Schulunterricht auf den Strand verlegen, mit Surfbrettern als Schreibtisch. In Raglan machen wir Bekanntschaft mit einer so genannten Backpackerslodge. Eine super Unterkunft fuer Rucksacktouristen. Das ist wirklich gut geregelt in Kiwiland. Diesmal schlafen wir in einem umgebauten Eisenbahnwagon. Von Raglan aus besuchen wir die Waitamo GlowWorm Caves. (21-02- 07) und fahren danach weiter Richtung Surfhighway45. Wegen Wellenmangel naehern wir uns schnell Wellington um von hieraus die Faehre nach Picton auf der Suedinsel zu nehmen. Auf unserer Wunschliste stehen die Gletscher, Queenstown, Milford Sound, Mount Cook und Kaikoura. River und Roxy berichten ueber die Highlights.