Manta's - Reisverslag uit Sydney, Australië van Zeilboot De Pelikaan - WaarBenJij.nu Manta's - Reisverslag uit Sydney, Australië van Zeilboot De Pelikaan - WaarBenJij.nu

Manta's

Door: River

Blijf op de hoogte en volg Zeilboot

23 Juli 2007 | Australië, Sydney

Ik heb met Manta’s gezwommen op 2 juli 2007. We voeren met de dingy over het rif .
We zijn op weg naar het kleine eiland Little Fitzroy . Er is een zwarte vlek in het donkerblauwe water zichtbaar. Het is ver weg en we zien telkens een soort vin boven water komen . Is het een haai ? Na een poosje kwamen we dichter bij totdat we zagen dat het twee roggen zijn.
Hey het zijn Manta’s! Een Manta is een gaaf beest,verschrikkelijk mooi,langzaam bewegend. Ik sprong met mijn snorkel uit het dingy en keek. De beesten waren kalm. Ze vlogen gewoon door het water of beter gezegd zweefden gewoon door het water. Dat deden zij op een hoge snelheid. De gevleugelde dieren waren een mooi gezicht. De motor stond uit. Stilte .
Het was alsof de tijd stil stond. Ik bleef kijken naar de beesten totdat ze in de diepte verdwenen.
Ik kwam boven en keek iedereen aan. Dit is een gebeurtenis die je niet vaak meemaakt.

River

Ich habe am 2ten Juli mit Mantas geschwommen! Wir fuhren mit dem Beiboot ueber ein Riff. Wir sind zu der kleinen Insel Little Fitzroy onderweg. Es ist ein schwarzer Fleck im donkelblauen Wasser zu sehen. Es ist noch weit weg und wir sehen immer wieder eine Art Finne aus dem Wasser kommen. Ist es ein Hai? Nach einer Weile sind wir naeher dran bis wir sehen das es zwei Roggen sind. Hey! Es sind Mantaroggen. Ein Manta ist ein schoenes Tier, langsam bewegend. Ich springe mit Taucherbrille und Schnorchel ins Wasser. Die Mantas waren ruhig. Sie vlogen durchs Wasser oder besser gesagt schwebten einfach durchs Wasser. Die gefluegelten Tiere ergeben ein tolles Bild. Der Motor ist aus. Stille. Es war als wenn die Zeit still stond. Ich schaute den Tieren nach bis sie in der Tiefe verschwanden. Ich tauchte auf und schaute jeden an. Dies ist ein Erlebnis das man nicht oft mitmacht.

River

• 25 Juli 2007 - 15:40

Natascha De Ridder:

Wauw! Wat een avontuur!
    Ik ben toch weer een beetje jaloers op je!

• 26 Juli 2007 - 10:24

Caitlin:

haai fiver en roxy hoe gaat het met jullie ik ben caitlin van montessori school houtwijk kennen jullie me nog? ik zat met river in groep 5 enne SUCCES verder

groetjes caitlin

• 27 Juli 2007 - 23:02

Dominic:

hoi river ken je me nog ik ben Dominic ik zat bij jou in de onderbouw en ik woonde ook in ockenrode

• 27 Juli 2007 - 23:07

Dominic:

ken jij wolf, bryan, thomas, en vincent nog?

• 03 Augustus 2007 - 14:56

Sezgin:

Hai familie Diephuis,
    How is life? Ik hoop dat jullie er iedere dag van genieten. Hier gaat het ook goe.
    Groetjes!
    Sezgin@mcstrategie.com