Phuket
Door: Iris&Vincent
Blijf op de hoogte en volg Zeilboot
29 December 2007 | Thailand, Phuket
Phuket is op het eerste gezicht zeer toeristisch. Op de stranden staan de ligstoelen met blauwe kussens en parasols in de zelfde kleur, in strakke lijnen opgesteld. De eerste dag ploffen we letterlijk in het eerste Thaise Strandtentje neer en eten veel vlees en ijs. Een bijzondere traktatie die we twee maanden hebben moeten missen. De Thaise keuken is verrukkelijk. We zijn gek op de curry’s, de gebakken reist, de noedels, de groente of de salades. Zelfs de kleinste, schots en scheve restaurantjes weten het lekkerste eten op tafel te toveren. Al op 15 december gaat de Pelikaan op de Ratanachai Slipway uit het water, om eindelijk na 4 weken en 700 mijl verder de beschadigde seal van het galan te repareren. Vincent viert zijn verjaardag op 16 december tussen de werkzaamheden door. Hij voert de reparatie volledig zelf uit en neemt alleen hulp ter hand bij het inkorten van de schroefas en het schoonmaken van het onderwaterschip, waarmee ook dit deel van de boot geen gesloten boek meer voor hem is. Binnen 6 dagen ligt de Pelikaan weer in het water. Nu varen we tussen de veeltalige kleine eilandjes aan de binnenzijde van het schiereiland Phuket en zijn verrast door het afgelegen natuurschoon hier. We zullen ons de komende weken zeker niet vervelen en jullie op de hoogte houden.
29 December 2007 - 19:29
Desiree Korving:
hallo fam diephuis
jullie kennen mij nog wel. Werkte bij stielstra. Door omstandigheden ben ik daar in 2006 ontslagen. Jammmer jammer. Het gaat nu wel goed met mij. Leuk om jullie reisverslagen te lezen. Zijn jullie al dat water nog niet zat. Jullie zitten nu lekker in de zon en hier is het lekker koud aan het worden. Hebben jullie nog wel zin om terug te komen naar dit koude kikkerlandje. Wanneer komen jullie nu precies terug. Mocht ik het weten kom ik zeker naar scheveningen om jullie te begroeten.
wil vanaf deze plek jullie alvast een heel goed jaar toewensen voor 2008 en een behouden vaart. Kijk goed uit en geniet nog van alle mooie dingen die jullie nog gaan zien
hartelijke groeten
desire arnold en wesley korving (honselersdijk) -
31 December 2007 - 03:41
Guido Borgmann:
Wir wünschen euch einen guten Rutsch ins neue Jahr,viele Grüße von Guido,Iris,Nadine und Linda -
05 Januari 2008 - 10:29
Gunnar & Lisa:
Een heel gezond en gelukkig 2008 gewenst met goede wind, mooie ervaringen en plezier met de Pelikaan!
Liefs -
07 Januari 2008 - 19:19
Yves Catherine:
Bali lijkt alweer eeuwen weg
zijn net terug van 2 weekjes tenerife en weekje ski franse alpen,hier alles perfect en zo te horen bij jullie ook.
hasta la proxima!! -
17 Januari 2008 - 23:41
Storm, Tom En Karen:
Hallo Pelikanen,
De zomer in Nieuw Zeeland blijft aanhouden. Het is tropisch en we rennen voortdurend naar de zee om af te koelen. Ondertussen wonen we richting Manu Bay en hoeven we voorlopig niet meer te verhuizen. Grote tuin, super uitzicht, eigen vegie garden en dichter bij de surf. De familie is uitgebreid met een hond 'Cruz' en poesje 'Tippi' en we voelen ons erg happy hier. Pieter-Bas is net op bezoek geweest en werd door Storm Peter Pan genoemd. Storm gaat over paar weken naar de grote school, dus dan gaan we een nieuwe fase in. Het 'andere' been in Nederland wordt steeds minder en dat geeft een hoop rust.
Heel veel liefs en we blijven jullie volgen.
xxx -
24 Januari 2008 - 18:18
Thomas:
hoi ken je me nog thomas van je ouwe school hoe is het daar zeker heel warm maar hier is het maar niks hoor het weer ik hoop dat jullie darr wel wat hebben en heb je een nieuw vrientje,een aap.
hahahahahahah
nou ik stop maar en ik wens je een prttig wereld rei nog veder
Groetjes thomas -
29 Januari 2008 - 18:44
Ruud~:
Zo weer even bijgelezen. Krijg geen mail meer bij nieuwe verhalen :(
Zal eens kijken waarom niet. Verhalen waren weer te goed om niet niet weg te dromen tussen de golven. Zag dat river al barrels surft of gaat surfen met dit tempo!
Groetjes uit Scheveningen