Savu
Door: Iris&Vincent
Blijf op de hoogte en volg Zeilboot
24 September 2007 | Indonesië, Batavia
Op zoek naar een ander scenario willen we samen met de Luna vanuit Rote naar het 60 mijlen verder gelegen en nog kleinere eiland Savu zeilen. Om 16.30 uur halen we het anker op. We hebben tussen de 10 en 15 knopen wind en de sterke stroming is met ons mee. Om 22.30 uur, dus zes uur later, hebben we nog maar 25 mijlen te gaan. Daar hadden we niet op gerekend. Dat belooft een lange nacht te worden. Maar zoals gewoonlijk neemt de wind s'avonds af en hoeven we geen extra actie te ondernemen om het tempo eruit te halen. Op ruime afstand ronden we het eiland en kunnen de andere ochtend vroeg het anker in de buurt van een groot strand gooien, waar de Luna met pannenkoeken voor het ontbijt op ons zit te wachten. Voor de verandering zijn er geen golven om te surfen. Dit eiland heeft deining vanuit het westen nodig om te kunnen surfen. 's Avonds maken we een kampvuur op het strand en delen het meegenomen eten met elkaar. Een paar jongeren geven ons gezelschap. Wij mogen van hun vis proberen, die ze gewoon in de hete kolen gooien en zij van onze noedelsalad.
Savu (5 September - 6September)
Auf der Suche nach einem Szenenwechsel, wollen wir zusammen mit der Luna von Rote aus, zu der 60 Meilen entfernten und noch kleineren Insel Savu segeln. Um 16.30 Uhr lichten wir unseren Anker. Wir haben zwischen 10 und 15 Knoten Wind und die starke Stroemung ist mit uns. Um 22.30 Uhr, also schon 6 Stunden spaeter haben wir nur noch 25 Meilen zu fahren. Damit hatten wir nicht gerechnet und es sah nach einer langen Nacht aus. Aber wie gewoehnlich nahm der Wind Nachts ab und brauchten wir keine extra Massnahmen zu nehmen um die Schnellheit zu veringern. Mit grossem Abstand umrunden wir die Insel und koennen am anderen Morgen in der Naehe eines grossen Strandes ankern, wo die Luna uns schon mit Pfannekuchen zum Fruehstueck erwartet. Zur Abwechslung sind Ausnahmweise mal keine Wellen da. Diese Insel braucht Duenung aus dem Westen zum surfen. Abends machen wir ein Feuer am Strand und teilen unser Essen miteinander. Ein paar Jungendliche leisten uns Gesellschaft. Wir duerfen von Ihrem Fisch probieren, den sie einfach in die heissen Kohlen schmeissen und sie unseren Nudelsalat.
26 September 2007 - 15:49
Wendy:
hallo daar, sorry lang niets van ons laten horen, geweldig om al die verhalen te lezen, wij zijn rond de kerst op bali, wie weet ?of zijn jullie dan alweer verderop. jullie zijn alweer 2 jaar weg, wat is dat snel gegaan, nog een jaartje toch? Jullie hebben gelukkig de slechtste zomer ooit gemist, geniet van alles wat jullie meemaken, veel liefs, edwin wendy bibi